8 ok

8 ok, amiért a Golden retriever ideális családi kutya.

Ha egy gyermekes család keresi a tökéletes kutyát, a Golden retriever kiváló választás.

Bárki, akinek valaha is volt vagy találkozott Goldennel, általában kiemeli a mosolygós arcát, a lelkesen csóvált farkát, amitől úgy tűnik, folyamatosan inog ide-oda.

Adottságaik miatt nagyon barátságosak és kedvesek. Azonban több oka is van, amiért egy Golden retriever a legjobb családi kutya.

1. Intelligens

A Golden retriever intelligens, könnyen képezhető és szocializálható, jól kijön más állatokkal is, és természetesen a gyerekekkel.

2. Aktív, de nem hiperaktív

Ezek a kutyák nagyon aktívak és játékosak, különösen fiatalon. (de nem „túlmozgásosak”, messze nincs akkora mozgásigényük, mint pl. egy Magya vizslának) Imádják a barátságos játékot (kölyök korban nagyon könnyű megtanítani nekik, hol a határ), vagy bármilyen tevékenységeket a gyerekekkel és az egész családdal. Lakásban is remekül viselkednek.

3. Vágynak rá, hogy kedvünkben járjanak

Ezek a kutyák vágynak rá, hogy teljesítsék a gazdi és a család kérését, parancsát. Ők valószínűleg sokszor jobban reagálnak erre, mint a gyerekek. 🙂

4. Hűséges

Mivel szereti az embereket, a Goldenek nagyon lojálisak, hűségesek a családhoz, de nagyon elfogadóak az idegenekkel szemben is. Bárkit szeretnek aki egy kicsit simogatja, szeretgeti őket, és pozitívan közelít hozzájuk. Ennek köszönhetően sosem lesznek igazi őrző-védő kutyák, bár a kertes házban tudnak jelezni. Más kutyákkal szemben is képesek megvédeni magukat, a helyzet ezt kívánja.

5. Nem ugat túl sokat

A Golden retrieverek nem úgy ismertek, mint akik állandóan ugatnak. Lehet, hogy jelzik, ha valaki érkezik, de ez tényleg inkább üdvözlés, mint a hírek továbbítása. Esetleg figyelmeztetnek számukra szokatlannak tűnő dolgokra, de nem ugatnak öncélúan.

6. Türelmes a gyerekekkel

Nagyon türelmesek és toleránsak a gyerekekkel, így nem csoda, hogy a szülők is biztonságban érzik magukat, amikor a gyerekek velük játszanak (azonban a kicsi gyermekét így se hagyja sosem kettesben egy kutyával). A gyermekek nem mindig óvatosak, nekik is tanítani kell, mit szabad és hogyan, de a (jó helyről származó!) Golden retriever sosem agresszív, ha egy gyermek a fülét vagy farkát „véletlenül” megrángatta. Egyébként is nagyon vonzódnak a gyerekekhez, legtöbbjük keresi a társaságukat, akár egész pici babához is örömmel, de vigyázva rá, óvatosan közelítenek. A fájdalomtűrő képességük igen nagy, ami szintén előnyös a gyerekekkel történő játék során.

7. Nyugis kutya

Annak ellenére, hogy igen aktívak a kölyök években, felnőttként egy Golden retriever nagyon nyugis és könnyű a kedvére tenni, könnyű vele együtt élni.

8. Erősek bennük az anyai ösztönök

A Goldenekben – mint azt sok szakmai oldal is megírta – erősek az anyai ösztönök, a gondoskodásra való hajlam. Közismert róluk, hogy elfogadják és ápolják az elhagyott kiskutyákat, cicákat és más állatokat, még ha azok különböző fajúak is.